tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, 11. luukku

Yhdennestätoista luukusta paljastuu jouluinen haaste!

Like it. Love it!-blogin Mellan 10 päivän luukussa oli jouluinen haaste, johon Mella haastoi kaikki :P Joten minähän päätin ottaa haasteen vastaan ja tässäpä se olisi :)


Mikä tuoksu kuuluu jouluusi? Ainakin se miltä kuusi  tuoksuu, kun se alkaa sulamaan sisällä, kun se on ulkoa kylmästä haettu. Myöskin piparit, glögi, joulu ruuat jne. tuoksut kuuluvat ehdottomasti jouluun :)

Lempijouluruokasi, joka ei saa puuttua pöydästä? Olen kummallinen, enkä tykkää oikein mistään jouluruuasta...en kinkusta, laatikoista tai rosollista. Mutta pidän kovasti lohesta, mikä ainakin meidän kotona on joulupöytään kuulunut ja riisipuurosta jonkun sopan kanssa, kuten hilla- tai mesimarjasopan, mitä myöskin meilä yleensä on :)

Herkkusi, jota täytyy joka joulu saada? Kuten aiemmin mainitsin, olen kummallinen tapaus...joka joulu täytyy saada maistaa pipareihin tarkoitettua sokerikuorrutetta! Ei piparin päällä vaan mieluiten suoraan siitä tuubista :D

Mieluisin joulujuomasi? Mitä muita joulujuomia on kuin glögi? En nimittäin glögistäkään pidä :D Mehua tai jotain hyvää valkoviiniä.

Mikä joulukoriste on erityisen tärkeä tai merkityksellinen? Minulla itselläni ei ole mitään tärkeää koristetta, mutta äidillä on ollut joka vuosi tapana laittaa eräs maalaukseni esille jouluna. Kyseessä on työ, jonka olen joskus ala-asteella (oisiko 3-4 lk) tehnyt. Kuvassa on pupu lumihangessa, kuusen vieressä katselemassa kynttilää. Tämän työn lyijykynäversio oli sinä vuonna kun sen tein koulun joulujuhlakutsussa :)

Mikä joululaulu tuo joulutunnelman? Joululaulut ovat minun makuuni hiukan liian uskontohenkisiä (suurin osa, ei kaikki), mutta tykkään Joulumaa-kappaleesta.

Kerro jokin lahja lapsuudestasi/nuoruudestasi joka on jäänyt mieleen? Pehmopupu Lurppis (ei mitään hajua nimen alkuperästä, varsinkin kun korvat eivät uutena olleet lurpallaan...nykyään osottavat maata kohti kun korvat ovat muutamaan otteeseen repeytyneet irti...). Itse en muista tämän lahjan saamista, mutta kuvien perusteella lahja on heti alkuun ollut mieluinen. Avasin kyseisen lahjan siis ensimmäisten joukossa ja loput lahjat avattiin sitten tämä pehmopupu kainalossa. Lisäksi äiti on kertonut, että menin vielä joulupukin lähtiessä tätä kiittämään siitä, että sain  pupun  :P Ja tämä samainen pupu on tälläkin hetkellä sänkyni vieressä :)

1 kommentti:

  1. Ihana, kun otit haasteen vastaan! Ja Joulumaa on muuten ihan hyvä (siedettävä). :D Ja toi viimeinen vastaus aww. :)
    xoxo Mella

    VastaaPoista