sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, 23. luukku

Kuten aiemmin olen maininnut, teimme mieheni kanssa joululahjat tänä vuonna itse. Tarkoituksena oli säästää rahaa ja saada aikaan jotain persoonallista. Laskiskelin tässä että hintaa yhdelle lahjalle tuli päälle 7 euroa. Ei paha, kun hintaan sisältyy myös kortti ja lahjapakkaus. Lisäksi valmistusvälineitä jäi yli, että niitä voi käyttää joskus myöhemminkin.

Ja meidän lahjanammehan oli siis itsetehty saippua :) Tilasin pienestä tuoksukaupasta saippua massaa (ei uskallettu millään lipeällä ruveta leikkimään) ja saippua tuoksuja ja värejä. Tiimarista ostin korttivälineet ja lahjapussit. 

Saippuan valmistus oli helppoa: sulatettaan saippua samoin kuin suklaa sulatetaan. Lisätään värit ja tuoksut, sekoitetaan. Kaadetaan silikonivuokaan ja annetaan pari tuntia jähmettyä. Nuo mustat saippuat ovat lakritsin tuoksuisia, kirkkaat suklaan tuoksuisia (niiden pitäisi ajan kanssa värjäytyä ruskeiksi tuoksuaineen vaikutuksesta, kahvi ainakin teki niin, sitä emme lahjaksi antaneet, kun teimme vain testiksi) ja vihreät tuoksuvat karkeilta :)

Paketit sointuvat korttiin luonnollisesti. Eli väri teema pysyy kullassa ja ruskeassa. Katsotaan mitä lahjan saajat huomenna sanovat!

 
Huomisen päivitys tulee varmaan aika myöhään, sillä se sisältää saamiani lahjoja ja joulutunnelmia :)

1 kommentti:

  1. Kiitos ihanasta lahjasta ja kortista. Saippuoiden tuoksut ovat aivan ihanat ja itsetehtyjä lahjoja on mukava saada. t. Marja

    VastaaPoista