tiistai 12. helmikuuta 2013

Ystävänpäivälahja ideoita

Ajattelin esitellä muutaman lahjaidean. Minusta on ihanaa lähettää ystäville lahjoja (ja tietenkin saada niitä ;) Erityisesti itsetehdyt lahjat ovat mieluisia. Tässäpä siis muutama idea, mitä voisi kaverilleen tehdä:

cernit massalla saa aikaan mitä erilaisempia asioita (lasipurkkien koristelua, nappeja, pieniä koriste esineitä, koruja jne.) Itse olen tehnyt lasipurkkeihin koristeluita. Massa on helppo muotoilla lasiin sopivaksi, koska koristeen voi painaa lasiin ja laittaa massan uuniin kovettumaan laseineen päivineen :) Ja purkithan voi täyttää millä sitten haluaa. Massasta siis muotoillaan haluttu asia ja sen jälkeen se kovetetaan uunissa n. 110 asteessa puolisen tuntia. 

Ylemmässä kuvassa oleva purkki on alunperin ollut syntymäpäivälahja miehelleni ja se sisälsi silloin itsetehtyjä karkkeja. Nykyään mies käyttää purkkia rahalippaana, kuten näkyy :DTulitikkurasioista saa myöskin ihania pieniä lahjoja. Niihin voi laittaa sisälle pieniä viestejä, koruja, pelejä jne. Omat rasiani olen koristellut tiimarista saatavalla koristepaperi-lajitelman papereilla. Päällystin rasian sekä ulkoa että sisältä, päällä vielä koristeena (myöskin tiimarista) puusydän. Tämä lahja on kiva jo siitä syystä, että rasian voi tehdä kokonaan kierrätysmateriaaleista. Päällyspaperina voi käyttää mm. käytettyä lahjapaperia, sanomalehteä tai voihan paperin tehdä kokonaan itse vaikka omista vanhoista koulupapereista!

Monet varmaan muistavat lapsuudestaan hama-helmet. Niillä voi ihan hyvin tehdä aikuisillekkin sopivia lahjoja.Netistä löytää hyvin ohjeita ja itsekkin voi suunnitella. Tuon possun tein ip-kerhossa, jossa siis olen työharjottelussa ja olen sen itse suunnitellut. 

Viimeisenä vielä gernit massasta tehty jääkaappi magneetti. Taakse on siis liimattu magneetti.


4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja ideoita :) varsinki noi koristellut tulitikkurasiat!

  VastaaPoista
 2. Hauskoja! Tekisi mieli syödä toi eka purkki, mutta varmaan maistuisi pahalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei varmaa kovin hyvälle maistus :D

   Poista