lauantai 18. toukokuuta 2013

Lättyjä

Mikäpä sen parempaa kuin itsetehdyt lätyt? Nopeaa ja yksinkertaista. Ja lopputulos on mitä herkullisin :)

 ohje:
(tästä riittää sopivasti kahdelle herkkusuulle)

maitoa 3dl
sokeria n. 1dl
2 kananmunaa
vehnäjauhoja n. 1- 1.5dl
voita

Sekoita maito, sokeri ja kananmuna hyvin keskenään, lisää pikkuhiljaa jauhoja, sekoita joka lisäyskerran jälkeen taikina kunnolla. Taikina on valmista, kun se on vielä hieman löysää. Jos jauhoja tulee liikaa, taikina ei  leviä pannulla kunnolla, vaan jää sellaiseksi paksuksi kasaksi yhteen kohtaan. Näin kävi minulle, sillä en mitannut jauhoja, vaan kaadoin silmämääräisesti, en siis ole varma tuosta jauhomäärästä, mutta kokeilemalla se selviää. :P Eikä haittaa, vaikka taikina olisikin liian paksua. Taikinaa pitää vain sitten pannulla vähän levitellä :D 

Paista lätyt pannulla, jossa on hiukan voita, jotta lätyt eivät pala kiinni. Pannun ei tarvitse olla kovin kuuma, sillä liian kuumalla pannulla lätyn pinta palaa. Se, kuinka paljon taikinaa tarvitaan yhteen lättyyn, riippuu pannun koosta ja siitä kuinka paksun/ohuen lätyn haluaa.
Lisäksi tietenkin kermavaahtoa ja hilloa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti