tiistai 10. joulukuuta 2013

Luukku 10/ keksitikkarit


Pikkusisko halusi kesällä hirviötikkareita, joita oli nähnyt eräässä leivontalehdessä. Joten mitäpä sitä isosisko ei tekisi pienemmän iloksi :)Alkuperäinen ohje oli aika vaikea, joten etsin netistä helpomman version. Kinuskikissan sivuilta löytyi keksi ohje:

Murotaikina:
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Lusikoi isoja taikinanokareita pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pikkuleivät saavat jäädä rakenteeltaan pehmeiksi.

Kun keksi ovat valmiit, ne murskataan pieneksi muruksi. 
Seuraavaksi sekoitin keksimuruihin maustettua rahkaa (taisi olla vaniljan makuista),jotta sain aikaan taikinan.  Tämän yksinkertaisemmin näitä ei voi tehdä. Taikinasta ei tule ihan niin kestävää kuin vaikka, jos lisäisi joukkoon vielä suklaata, jolloin taikina kovettuisi paremmin jääkaapissa. Mutta näinkin näistä tuli ihan tarpeeksi kestäviä. 

Seuraavaksi taikinasta pyöritellään sopivankokoisia taikinapalloja, jotka laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Ja kun tehdään hirviötikkareita, niin kolmiot, neliöt jne.käyvät myös. Sillä aikaa kun pallot ovat jääkaapissa, sulatetaan suklaa tai candy meltsit (joka on siis värjättyä  suklaata) mikrossa tai vesihauteessa. candy meltsit palavat tosi herkästi, joten ole tarkkana sulatuksessa!

Kun suklaa on sulatettu, otetaan pallot jääkaapista ja yksitellen tökätään niihin tikkaritikku,jonka pään olet kastanut suklaaseen. Tikun voi myös painaa suoraan taikinapalloon, pysyy ihan hyvin niinkin. Seuraavaksi vain dipataan tikkarit suklaaseen. Tämä kuulostaa ehkä helpolta, mutta ei ainakaan minusta ole. Vaatii harjoittelua :D Kannattaa katsoa netistä videoita,jos yrittää ensimmäistä kertaa. Oma yrityksni ei ihan mennyt nappiin ja siitä syystä suklaasta tuli epätasainen pinta, mutta eipä se makuun vaikuta! Ja hirviötikkareihin vain sopii epätasainen pinta :)

Kun tikkarit on päällystetty suklaalla, ne kannattaa laittaa jähmettymään pystyyn. Itse käytin kukkasientä, jonka suojasin foliolla, ettei se sotke tikkareita. Laita tikkarit jähmettymään jääkaappiin.
Koristeeksi sokerimassasta tehtyjä silmiä. Lisäksi koristelin osan strösseleillä, kun en enää jaksanut silmiä suklaalla liimata. Strösselit pitää ripotella suklaan päälle, kun se on vielä pehmeää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti