keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Luukku 18/ Piparkakkutalo

Vuorossa olisi tämän vuoden Piparkakkutalo.


 joten MARJA, ei yhtään pidemmälle!!!



Tässä talossa ei tarvitse pahemmin miettiä mitä tämä esittää :) Ihan täydellinen tästä ei tullut, mutta sanottakoon, että oli tämä vaikea koota! Minulla oli valmiiksi nämä muumitalon muotit, joten niitä ei tarvinnut ruveta tekemään, mikä oli iso helpotus. Koristelut tein pikeerillä ja strösseleillä. Palaset kiinnitin pikeerillä, mikä toisaalta oli helpompaa kuin kuuman sokerin kanssa värkkääminen, mutta kuivuminen oli niin hirvittävän hidasta!



Kokonaisuudessaan tämän tekemiseen taisi mennä vajaa viikko. Yksi päivä piparien paistamiseen, kolmisen päivää piparien koristeluun ja pari-kolme päivää palasten kokoamiseen. Koristelua ja kokoamista tein yhtäaikaa. Olisi kait tämän nopeamminkin saanut tehtyä, mutta kun ei mikään kiire ollut :)

Jättimutantti hattivatti! Olisi voinut olla pikkaisen pienempi, mutta kun minulla ei ollut valmista muottia niin tuosta tuli vähän suuren puoleinen :P


Olen kerran aikaisemminkin (kolme vuotta sitten) tehnyt samoilla muoteilla muumitalon, mutta silloin aloimme äidin kanssa valmistaa sitä ilman suunnittelua ja mm. pikeeriä ei tajuttu tehdä ja oikeita elintarikevärejäkään ei ollut. Ajattelin kuitenkin kuvan tänne siitä laittaa, sen verran typerän hauskan näköinen siitä tuli! :D Ja tälle piparitalolle saa nauraa!


5 kommenttia:

  1. Ihana piparkakkutalo! :D Voi, ku itellä ois innostusta alkaa värkkäämään! Jannen kans mietittiin, että piparitalon vois toteuttaa oikeenki niinku rakentajan näkökulmasta runkotolpista lähtien! :D Ehkä ensi jouluna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Musta on vaa kiva värkätä kaikkee tommosta pikkutarkkaa ja tehä ite!

      Poista
  2. Ompa ihana talo!! Oispa itekki nui hyvä koristeleen.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo oli tosi helppo koristella! Tarvi vaan pursotella viivoja :D Kokoaminen oli se ongelmallinen osa...

      Poista