sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Luukku 22/Joululahjat


Kuten viime vuonna, halusin myös tänä vuonna tehdä kaikki lahjat itse (paitsi pikkusiskolle 6v ja miehen pikkuveljelle joka on parikymppinen, en usko että kumpikaan tällaisesta lahjasta pitäisi). Tämän vuoden teemana on valo ja herkuttelu. Tein siis lisäksi keksejä, mutta tein ne vasta 20. päivä, niin en niitä ehtinyt kalenteriin laittaa.Joka tapauksessa! Tämänkin idean sain Taika-lehdestä. Olen niitä töissä lueskellut kun olen etsinyt ideoita käsitöihin ja kun on ollut luppoaikaa. Tein siis lahjaksi mehiläisvahakynttilöitä! 


Jossain luki, että polttaessa näiden pitäisi tuoskua mutta minä en kyllä mitään haistanut. Nämä paloivat ihan yhtä kauan kuin kaupasta ostetutkin! Ja kauniitahan näistä tuli! :) 


Tässä minun mielestäni parhaiten onnistuneet!

Kynttilät paketoin pusseihin ja kiinnitin ne tarroilla, jotka tein itse xyron teippikoneella. Lisäksi Koristeeksi lahjanauhaa ja pieni lappu, jossa lukee takana vihje mitä lahja sisältää.

Tässä lahjat vielä paketoituina!

Tässäpä vielä ohjeet kynttilöiden tekemiseen, jos joku innostuu näitä tekemään :)
Tarvitset siis erivärisiä mehiläisvahalevyjä. Joita voi tilata vaikka lahtisen vahavalimolta.
Sydänlankaa ja tuikkukippoja, joita saa myös samasta paikasta!
Lisäksi on hyvä jos on jokun alustan (esim. leikkulaudan) ja sakset tai matto/paperiveitsen.


1. Leikkaa mehiläisvahalevystä n. sentin levyisiä suikaleita. Voit käyttää yhtä tai useampaa väriä.
2. Purista suikaleet toisesta päästä kiinni (siis jos käytät useaa väriä) ja paina sydänlanka vahaan.
3-4. Kieritä suikaleita sydänlangan ympärille. Alkuun on varottava, ettei vaha halkea, mutta lopussa suikaleet voi kierittää aika vapaasti.
5-6. Kun suikaleet on kieritetty sydänlangan ympärille, on kynttilä vielä liian iso tuikkukippoon. Kipot voivat muuten olla käytettyjä, niin kuin minulla! Kiitos äidille joka polttaa kynttilöitä tosi paljon :)
7-8. Jotta kynttilästä tulisi sopivan kokoinen, sitä pitää pyöritell ja painella tiiviimmäksi. Kokeile aina välillä kuinka paljon vaha on tiistynyt, ettet tee kynttilästä liian pientä.
9. Paina varovasti vaha tuikkukippoon.
10. VALMIS!

4 kommenttia: