sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Pehmoleluja /Luukku7En tiedä mistä sain päähäni haluta tehdä pehmoleluja, mutta täytyihän ajatus päästä toteuttamaan!
Tein yksinkertaisia, mutta ylisöpöjä eläinhahmoja. Omat tuotokset ovat menossa pikkusiskolle ja yhden ajattelin lahjoittaa koulun arpajaisiin. Tässä siis hyvä lahjaehdotus, jos haluat tehdä lahjasi itse.

Ensimmäisenä tein pöllöjä. Kankaat ovat vanhoista vaatteista (ja yksi pöllö eurokankaan kankaasta). Pöllön kaavan piirsin itse. Huomasin muutaman tärkeän asian: Piirrä kaavasta symmetrinen ja pohjasta kannattaa tehdä tasainen. Ensimmäinen tehty pöllöparka on aika vino (sininen siis), mutta kaikessa säälittävyydessään aika suloinen :P Silmät ja nokan ompelin kiinni käsin ja mustuaiset tein akryylimaalilla, kun kangasmaalia ei ollut saatavilla.
Minusta tällainen pöllö toimii myös upeasti sisustuselementtinä. Ehkä jopa paremmin kuin leluna. Nykyään kun lelut ovat niin hienoja ja monimutkaisia, niin ei taida näin yksinkertaiset lapsia innostaa. Paisti ehkä ihan pieniä :)


Seuraavaksi tein norsuja. Nämäkin tein mahdollisimman ykinkertaisesti. Molenpiin piirsin itse kaavan. Korvat ovat huovasta ja silmät nappeja. Isommalla norsulla on vielä nyöritetty häntä. Näitä olisi kiva tehdä myös lasten kanssa. Itseasiassa nuita pöllöjä teimme töissä ohjeeni mukaan käsitöissä. Lapset ovat kovin innoissaan tällaisista leluista kun saavat itse tehdä.

2 kommenttia: