tiistai 26. tammikuuta 2016

Pinkki hiekkalakka ja melkein terveellinen jälkiruoka

Huomasin, että minulla on jäänyt yksi lakka, jonka olen testannut, esittelemättä. Lakka on siis kynsillä ollut kesällä. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan :D

Kyseessä on siis pierre renen pinkki hiekkalakka nro. 06.  Tekstuuripinta on tällä lakalla aika hentoinen, ei siis karhea. Lakka lähtee kynsiltä suht siedettävästi. Jotkut tekstuurilakat  kun tuntuvat jäävän kynnelle iäksi :P Väriltään tämä lakka on kirkas pinkki/vaaleanpunainen, jossa on hopeista ja kultaista kimalletta. Itse ainakin tästä lakasta pidin, väri on sopivan pirteä :)


En ole pitkään aikaan mitään ruokaan liittyvää täällä blogissa julkaissut, niin tässäpä tiistai-illalle helppo ja hyvä ohje!

Vohvelit n. 6kpl
1 kananmuna
3 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl leivinhauhetta
1/2 dl sulaa voita
1/2 tl suolaa

Marja"hillo"
mustikoita ja mansikoita

Sekoita kananmuna ja maito keskenään. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne munamaitoon. Lisää lopuksi sula voi. Taikinan voi jättää turpoamaan yön yli (voi hieman jähmettyy, mutta ei mainittavasti), mutta 15 minuuttiakin jääkaapissa riittää. 

Valmista vohvelit vohveliraudalla. Vatkaa haluamasi määrä kermaa ja tee "hilloa" pakastemustikoista ja -mansikoista. Sulata marjat ja soseutta ne tehosekoittimella. Minulla oli molempia marjoja 2 dl ja ne riittivät juuri sopivasti kuuteen vohveliin :) Sokeria tähän jälkiruokaan ei tarvitse laittaa, ilmankin maistuu tosi hyvältä, mutta halutessaan sitä voi laittaa hieman marjasurvoksen sekaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti