lauantai 1. lokakuuta 2016

Kettui

Tän viikon tiistain päivitys jäi tekemättä, koska en vaan kerennyt tekemään sitä ja myöhemmin viikolla jatkui sama tahti. Loppuviikko onneksi on rauhallisempi ja perjantaina ei esim. ollut muuta kuin yhden esseen loppuun kirjoittaminen. Tosin raskas viikko näkyi sitten perjantaiaamuisena kurkkukipuna ja huonona olona...Toivottavasti tää menee nyt viikonloppuna ohi.


Mutta joo, asiaan! Meillä oli koulussa fuksisuunnistus, johon piti pukeutua jonkin teeman mukaisesti. Meidän teema oli Nooan arkki :D Voittoa ei kisassa tullut, mutta hauskaa oli elukkaporukalla käydä tehtäviä suorittamassa :P Itse olin siis kettu. Alkuun minulla ei ollut paria, niin virkkasin nyt rekvisiittana toimivan maskottiketun. 

Tällaisia pieniä virkattuja söpöläisiä on kyllä kiva tehdä! Minulla ei ollut tähän mitään ohjetta, mutta aika helposti tämä valmistui. Pää ei onnistunut ekalla yrittämällä,  mutta onneksi päätin ekan purkaa. Toinen yritys nimittäin onnistui tosi hyvin :) Kettukarkit kuului sitten tietty suunnistuksessa meidän lahjomisiin. Millä muulla ketut voisivat muka lahjoa tuomareita? ;)


Kynsille tietty piti tehdä aikeeseen sopiva lakkaus. Eihän asu olisi muuten ollut onnistunut :D Minulla ei ole valitettavasti asusta kuvia, enkä ryhmäkuvia viitsi tänne laittaa. Onneksi kuitenkin tärkeimmät, eli kynnet on kuvattu!


Tämä lakkaus on kyllä tosi helppo tehdä! 
1. Ensin lakataan vaalealla lakalla koko kynsi. 
2. Sitten lakataan oranssilla lakalla kynnen kärkeen puolipallo, muodolla ei ole niin merkitystä, kaikkien ei tarvitse millilleen olla saman kokoisia ja muotoisia. 
3. Seuraavaksi tehdään dotting toolin avulla oranssilla korvien kärjet.
4. Yhdistetään korvan kärki päähän dotting toolin avulla.
5.Sitten tehdään valkoisella sydäntä muistuttava kuvio, niin että sydämen kärki osoittaa keskelle kynnen kärkeä. 
6. Nenä ja silmät tehdään  dotting toolilla mustalla lakalla.
7. Lopuksi vielä kerros päällyslakkaa.

Minun käyttämäni lakat: avon Creme brulee, essie Fear & Desire ja Licorice, sekä ginan valkoinen.
Näistä tuli aika söpöt kynnet ja näillä viihdyin koko viikon :)


6 kommenttia: