perjantai 23. joulukuuta 2016

Luukku 23 - Lahjat, osa 2

Toisiksi viimeinen luukku sisältää lahjoja ja sen valmiin piparitalon ;)

Kamalasti jäi tekemistä viimeiselle mahdolliselle päivälle, eli eiliselle. Tänään mennään nimittäin vanhempieni luo kylään. Eilen illalla olo oli sellainen, että voisi vain maata sohvalla pari päivää :D

Tein siis eilen piparkakkutalon lisäksi viimeiset lahjat. Halusin tehdä kosteudenkerääjätyynyjen lisäksi vielä jotain pientä ja päädyin tekemään suklaalusikoita.


Tätä ideaa mietin jo viime vuonna, mutta jostain syystä en niitä sitten toteuttanutkaan silloin. Lusikat siis löytyi minulta valmiina. Kävin niitä etsimässä silloin kirppareilta. Kaikki lusikat ovat maksaneen n. 50 senttiä kpl.


Tein lusikoihin suklaamassan suklaasta jota jatkoin kaakaojauheella. Pursotin massan lusikalle ja laitoin kylmään jäähtymään. Sillä aikaa sulatin valko- ja tumman suklaan pienissä kupeissa. Valutin lusikan päälle molempia suklaita vuorotellen ja annoin jälleen jähmettyä kylmässä.Kun lusikat olivat jähmettyneet, suojasin ne sellofaanilla. Meidän lahjanaru loppui, enkä jaksanut häkkivarastosta lähteä etsimään uutta, niin teippasin sellofaanin koristeteipillä. Lisäksi tulostin pienet ohjeet, jotka rullasin lusikan varren ympärille ja kiinnitin teipillä :)


Ja tässäpä vielä se valmis pipari talo! Halusin (jälleen) tehdä jotain erikoisempaa ja päädyin tällaiseen piparikylään. Tuolla piparin alla on pahvinen alusta, jonka päällä kaikki piparit ovat. Tarkoitus oli ottaa kuva siitä, mutta se sitten unohtui. Keskellä oleva piparitalo on kuitenkin pahvisen tuen päällä, ihan pelkkää piparia rakennelma ei ole :D


Tämä oli loppujen lopuksi helppo toteuttaa, minulla vain kävi kaikkia pikkuvirheitä... (kuten yksi iso talo liian vähän ja ylemmän mökin hajoaminen, siksi ylempi osa näyttää eriltä kuin viimeksi...) Itse ainakin tykkään kovasti, vaikka en käyttänyt kuin valkoista pikeeriä ja kaakaomassalla värjättyä sokerikuorrutetta katossa :) Mökin ympärille asettelin isoja ja pieniä marenkeja.
 Huomenna saa sitten avata lahjoja! En ehkä malta odottaa! :)

4 kommenttia:

 1. En kestä kuinka upea tuo piparitalo on:) Ja kiva vinkki ensi vuodeksi nuo suklaalusikat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Suklaalusikat on kyllä helppoja tehdä! EI tarvi ees erityistä ohjetta, kun vaan mieluisinta suklaata ja kaakoo :)

   Poista
 2. Uu kiva idea tuo suklaalusikka, ja ei hitsit kuin upea piparitalo! WOW <33

  VastaaPoista