sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

BPS - Stamping guide

Monia kiinnosti tämä leimauskuvion rajaamiseen tarkoitettu "laatta", joten esittelen sen pois alta ensimmäisenä! Tämän metallisen laatan nimi on stamping guide G003. Laatta on samantapaista materiaalia kuin leimauslaatatkin, kuviot ovat vain reikiä.


Tämän laatan tarkoituksena on toimia apuna rajaukseen, kun laatasta haluaa juuri tietyn mallisen alueen kynsille. Esimerkiksi jos haluaa pelkästään kynnen kärkeen leimauksen. Laatta asetetaan siis leimauslaatan päälle sitten, kun lakka on skrapalla tasoitettu leimaan. Tässä saa olla nopea, ettei lakka ehdi kuivua laatalle...Lisäksi kuviolaatta liikkuu helposti, joten sitä pitää pidellä kiinni.


Laatta on aika paksu, eikä se siis toimi kovalla leimasimella. Huomasin myös, ettei se toimi sellaisella löllöleimasimella jolla vain hipaistaan leimauslaattaa. Minulla on sellaisia leimasimia kaksi, eivätkä ne toimineet tämän kanssa. Leimasinta pitää painaa aika lujaa, jotta se yltää leimauslaattaan asti. Minulla toimi tuo musta leimasin valkoisella päällä. Tuolla leimasimella leimat nousevatkin niin, että leimasin pitää painaa laatalle.


Itselläni suurimmaksi ongelmaksi nousi laatan koko. Kuten kuvasta näkyy, ei minun kynsilleni nyt kamalasti tuon laatan avulla mitään rajata :D Isommilla kuvioilla pystyy saamaan kaarevan rajan leimaan, mutta nuo raidat ovat ihan liian isoja, minun kynnelleni mahtuu yksi tuollainen raita... Kaikissa kuvissa kynsi on siis ihan laatan alla tai päällä.


Koen laatan haastavana ja aikaa vievänä. Itse lähtisin leimaa rajaamaan lateksilla, jolla pystyy rajaamaan pienestäkin kynnestä alueita, joihin leimaa ei tule. Minusta tämän härpäkkeen kanssa vain lisää riskiä pilata omat kyntensä, kun yrittää asetella märillä lakkauksilla tuota laattaa. Toki leimadecaleihin ja ylipäätään isompiin kynsiin tuolla voi ollakin käyttöä. Kauniin raskalaisen kärjen tuolla ainakin saa, jos jaksaa jokaiseen kynteen sitä lähteä taiteilemaan :D (jos siis on pitkät kynnet...kuvassa oman kynnen ja swatch tikun kokoero)


Toivottavasi kaikilla oli mukava Juhannus :)

7 kommenttia:

 1. Muuten varmaan ihan toimiva, mutta saisi olla kyllä varmaan pari pienempää versiota :D
  Tuohan on ihan jättiläismäinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, että pienempänä versiona saattaisin jopa yrittää omille kynsille asti :D

   Poista
 2. Tuossa on tosi mielenkiintoinen idea. Tekispä joku tuommoisen laatan muovista(asetoonia kestävästä tietenkin), olisi paljon ohuempi ja ehkä helpommin käytettävissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea tässä on tosiaan kiva :) ohuempana ja pienempänä tämä olisi ihan kätevä! Vielä kun jotenkin ratkaisisi laatan liikkumisen, esim jokin teline tai tahmainen tausta.

   Poista
  2. jos se olisi decal-maton tyylistä materiaalia niin siinähän olisi ratkaisu =) Ohut ja ei luista. Kukas me saatais alkaa testailemaan idean kanssa? :D

   Poista
 3. En kyllä ymmärrä tätä ollenkaan ;D enkä jaksaisi TOD säätää tälläisten kanssa ;DD toivottavasti eivät mulle laita tälläisiä härpäkkeitä mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tällaisena tämä on lähinnä vain häiritsevä :D saman tien voisi vaikka tehdä tuon mallisia leimoja :D

   Poista