keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Amppari- ja murkku- mehujäätelöt on hyviä!

Viime kerrasta taitaa olla jo aikaa...Tein eilen/tänään äitin tupperware-kutsuille tuorejuustokakun. Niitä on kiva värkätä ku ei tarvii uunin kaa ruveta leikkii. 

Perusohje kakulle:
175-200g keksejä
50-75g rasvaa
täyte
4-5 liivatelehteä
2rkl vettä
2-3dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1-1 1/2dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sitruunamehua

1.Hienonna keksit esim muovipussissa kaulimen avulla ja sekoita sula rasva joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksiseos tasaisesti pohjalle. 
2. Liota liivatteita kylmässä vedessä  5-10 min. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuustoseokseen, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto varovasti, sekoita tasaiseksi seokseksi.   
3.Kaada seos vuokaan, keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
4. Koristeet laitetaan hiukan ennen tarjoilua, jos haluaa kiilteen pinnalle, kannattaa hyytelökuorrutus tehdä vielä kun kakku on vuoassa. Irroita varovasti, veistä apuna käyttäen.

Itse tein hieman muunnellun version, enkä ole varma miten paljon mitäkin laitoin :D Mutta nuiden perusjuttujen lisäksi laitoin vadelmia ja limemehua. Päälle koristeeksi mandariineja ja niiden päälle kiille. Yleensä teen limevalkosuklaa kakun, jossa päällä viinirypäleitä ja vihreä kiille. Joka on saanut nimen "fairykakku" :D Mutta äiti ei sellaista halunnut, niin värkkäsin vadelmatuorejuustokakun.  Pohjasta tuli liian vetinen ja liivate hyytyi osittain kokkareiksi, mutta syöjät kyllä kehuivat, niin josko se ois ollu syötävä :D

tällaiselta kakkuni sitten näytti:





Ja kakun jälkeen siirrytään kynsiin. Lainasin äitiltä pari flormarinlakkaa, N008 ja N006, koska niistä tuli mieleen amppari-mehujäätelö ja oli pakko saada toteuttaa ampparikynnet. Halusin myös kokeilla tekniikkaa, jossa koristeet tehdään siten, että lakataan kynsilakalla haluttu kuvio esim muovitaskun päälle. Annetaan kuivua kunnolla, irrotetaan varovasti ja asetetaan lakatulle, kuivalle kynnelle. Päällyslakka päälle ja valmista!

Ei ollu iha nii helppoa ku luulin, en millää meinannu saaja lakkaa irti muovitaskusta...ja leikkaaminen oikeaan muotoon ei onnistunut nii hyvin ku oli ajatus,mutta kivat  kynnet sain silti aikaan. Ekan käen tehtyäni, sain idean tehä murkku-mehujää kynnet toiseen käteen. Ja niin myös tein :D Sivusa kuvaa keskeneräisistä kynsistä, kuten näkyy, nuo raidat on alunperin ollu vaa kynsilakkasuikaleita. Tuo ruskia lakka on muistaakseni oriflamen dark brown tai jotai...lakat on pakattu muuttamista varte, nii en jaksa ettiä sitä.

Pällyslakkaa laittaessa nuo raijat vähä leves, mutta ei ne näy kauempaa. Ja kuten näkyy, nuo raidat on vähä vinosa ja näi,mutta ei se oikiastaa haittaa :) Kynnet o iha eri mittaset, varsiki ku vasen keskisormi katkes puolet lyhemmäksi...huoh









4 kommenttia:

  1. Voi ei miten herkulliset kynnet! Alko heti tekeen mieli ampparijätskiä :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih!Kiitos :)) täälä k:ssa ei ollu ku murkkuja :( ampparit o parempia...

      Poista
  2. Ihanat kynnet! Ovat juuri kuin esikuvansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Empä tiiä ovatko niin saman näkösiä :D mutta värit ovat kyllä omastakin mielestä aika lähellä sitä mitä pitääkin :)

      Poista