Yhdeksännestätoista luukusta paljastuu pipareita!
Tein tänä vuonna ensimmäistä kertaa piparitaikinan itse, ja täytyy myöntää, että kyllä kannatti :) Maku oli paljon parempi! Taikina oli kyllä aika hankalaa, tarttui herkästi pöytään ja kaulimeen kiinni, mutta paljon jauhoja ja pieni määrä taikinaa kerralla auttoi hieman. Koristelin osan pipareista itsetehdyllä kuorrutteella, mikä ei maultaan kyllä ole yhtä hyvä kuin kaupan, mutta paljon halvempi ratkaisu.
Tässäpä olisi käyttämäni ohje (joka on Hyvää ruokahalua, kotikokin parhaat leivotaohjeet-kirjasta)
2dl sokeria Kiehauta sokeri, siirappi ja voi. Jäähdytä vatkaamalla. Lisää munat
225g voita yksitellen hyvin sekoittaen. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
1 1/2dl siirappia seokseen. Kääri valmis taikina tuorekelmuun ja pane jääkaappiin
2 kananmunaa vuorokaudeksi. Leivo seuraavana päivänä. Paista 200 asteessa 5-8
n. 8dl vehnäjauhoja minuuttia. Varo etteivät piparit pala! (palavat tosi nopeasti...)
2tl soodaa
1tl kanelia Sokerikuorrutteen valmistamiseen tarvitsee tomusokeria, (sitruunamehua)
1/2tl inkivääriä ja vettä. 1dl:sta saa ainakin 40 pipariin seoksen. Lisää vettä pisara
1/2tl neilikkaa kerrallaan, ettei seoksesta tule liian juoksevaa! Sitruunamehu tekee
seoksesta kirpeämpää.
Oi! Joulukuuset ja vihreä kuorrute olisi ollut kivaa vaihtelua tälle joululle. Hienoja koristeluja ja noi "love" piparit awwww. :')
VastaaPoistaxoxo Mella