torstai 24. tammikuuta 2013

Suklaa muffinit

Nyt olisi vuorossa toisten muffinien esittely. Työharjoittelussa on ollut kiirettä, kun on ollut näyttöjen suunnittelua ja näin.
Nämä muffinit olivat kuitenkin oikein herkullisia ja suklaisia ;)
Alkuperäisessä ohjeessa oli pähkinärouhetta, mutta mies on niille allerginen, niin jätin ne pois.

Mutta siis ohje:

Suklaa muffinit vaahtokarkeilla.

ainekset
100g vaahtokarkkeja                          
30g suklaata
250g (n. 4dl) vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
90g (n. 1dl) sokeria
2tl vaniljasokeria
3/4 dl öljyä
2 3/4dl piimää
150g suklaata

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. aseta muffinipellille paperivuoat. Leikkaa vaahtokarkeista puolet pieniksi paloiksi. Raasta suklaata 30g.
2. Sekoita kulhossa jauhot, vaahtokarkit, suklaa, leivinjauhe,sooda ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunan rakenne rikki, lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, öljy ja piimä.
3. Kaada piimäseos kuivien ainesten joukkoon, sekoita mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin niin, että ainekset ovat varmasti sekoittuneet. Annostele taikina muffinivuokiin. Jätä kohoamis varaa. Paista 20-25 min.
4. Anna valmiiden muffinien jäähtyä kunnolla. Paloittele loppu suklaa ja sulata se vesihauteessa. Ohjeessa käskettiin dipata muffini suklaaseen, mutta silloin olisivat myös paperivuoat sotkeutuneet. Itse siis laitoin suklaan lusikalla muffinin päälle. Saadakseen (suurinpiirtein) tasaista jälkeä, täytyy suklaata tasoitella lusikalla.
Koristele muffinit vaahtokarkeilla. Aseta ne ennen kuin suklaa kovettuu! Päälle valutin vielä hieman suklaata.


Lopuksi vielä kuva molemmista muffineista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti