sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Monsteripulla

Tuossa yhtenä päivänä kun olin menossa kämpille,  joku naapurin mummo oli leiponut pullaa, jonka tuoksu sitten täytti koko rappukäytävän. Tästä inspiroituneena päätin sitten itsekkin leipoa pullaa. Mietin alkuun voisilmäpullia, mutta lopulta päädyin RAHKAPULLIIN.


Koska minulla tiedettävästi pitkät kynnet, täytyi pullien alustamisessa käyttää hanskoja, joka toimi hyvin, eikä tarvinnut sotkea kynnen alusia taikinaan :)

Raaka-aineet
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria
2 tl suolaa
200 g voita/margariinia
13-14 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 tlk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi,liota hiiva pieneen määrään maitoa ja lisää loput.Vatkaa muna,sokeri ja suola keskenään ja yhdistä maitoseokseen.Lisää sekaan jauhoja vähän kerrallaan,sitten lisäten.Alusta taikinaa ja loppuvaiheessa lisää sulatettu voi.Vaivaa kiinteäksi ja kohota.Suositeltava kohotusaika 30-45 min.
Tällä välin valmista täyte sekoittamalla aineet yhteen.
Tee taikinasta sopivan kokoisia pullia ja paina juomalasilla pullan keskelle kuoppa,kunnolla alas asti.Täytä kuopat täytteellä ja lopuksi voitele reunat munalla.Paista 225 asteessa n. 15 min.

Täytettä tulee aika paljon,joten halutessaan määrän voi hyvin puolittaa jos sille ei esim. löydy muuta käyttöä.
Rusinoita voi myös halutessaan lisätä täytteen sekaan. (ohje on kopioitu täältä)

Itse lisäsin täytteeseen mustikoita.

Ensimmäinen pellillinen ei onnistunut ihan suunnitelmien mukaan, sillä niistä tuli järkyttävän suuria! Taikina muodossa pullat olivat sellaisia sopivan kokoisia ja olin ajatellut, että ne olisivat saaneet kohotakkin uunissa vielä, mutta minun taikinani kohosi uunissa todella paljon! Ensimmäisen pellillisen jälkeen otin opikseni ja tein hyvin pieniä pullia, jotta valmiista tuli sellaisia kerralla syötävän kokoisia :D

Tässäpä vielä  kuva monsteripullasta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti