perjantai 16. elokuuta 2013

Vaniljamuffinit rahkatäytteellä/syntymäpäiväleivonnaisia

Tällä kertaa siirrytään makeisiin leivonnaisiin. Aloitetaan muffineilla!


Muffiniohje:

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
100g sulatettua voita
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1,5tl vaniljamyllystä jauhettua vaniljaa/vaniljasokeria (kannattaa laittaa enemmän kuin 1,5tl)
0,5dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat kovaksi vaahdoksi. Lisää sula voi.Sekoita joukkoon kuivat aineet ja maito. Annostele taikina vuokiin (n. puolilleen laitettuna taikina kohotessaan  yltää paperivuuan reunaan). Paista n. 11 min 200 astessa.

Muffinin täyttäminen rahkalla:

Kun muffinit ovat kokonaan jäähtyneet, kaiverra pienellä lusikalla muffinin keskelle kolo. Kun kaikki muffinit on kaiverrettu, ota haluamaasi valmista maustettua rahkaa (tai valmista oma) ja laita sitä muffinien koloon lusikalla haluamasi määrä. Rahka saa mennä yli tekemästäsi kuopasta, sillä kuorrute peittää sen.

Muffinin kuorrute (kreemi):

125g huoneenlämpöistä suolatonta voita.
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
500g tomusokeria
elintarvikeväriä

Sekoita voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää pienissä erissä tomusokeri seokseen. Lisää elintarvikeväriä hyvin pieni määrä alkuun (väri on todella voimasta!), lisää tarvittaessa.

Laita seos pursotinpussiin ja pursota seos haluamallasi tavalla muffinin päälle. Itse käytin keskikokoista tähtityllaa ja aloitin pursottamisen keskeltä ja spiraalina etenin reunaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti