perjantai 15. marraskuuta 2013

Suklaa-appelsiinihyrrät

Ainekset:
250g pehmeää suolatnta voita
150g tomusokeria
1tl vaniljauutetta
1 appelsiinin raastettu kuori
220g vehnäjauhoja
2rkl puristettua appelsiinimehua
30g kaakaojauhetta


Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vanilja ja appelsiinin kuori.
Jaa taikina kahteen osaan, eri kulhoihin.
Sekoita toiseen kulhoon 125g jauhoja ja 1rkl appelsiinimehua.
Alusta taikina kevyesti palloksi ja kiedo se tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
Lisää loput jauhot, appelsiinimehu ja kaakaojauhe toiseen taikinaan, sekoita taikina ja alusta se palloksi. Laita kelmu ja vie taikina jääkaappiin.
Kauli molemmat taikinat (erikseen) kahden leivinpaperin välissä 24x30 cm kokoiseksi levysi. Kun molemman taikinat on kaulittu, aseta ne päällekkäin (niin että taikinoiden väliin EI jää leivinpaperia) Jätä alimmaisin leivinpaperi paikoilleen.
Laita taikinalevy jääkaappiin 15 minuutiksi.
Tämän jälkeen käri taikina rullalle sen pitkältä sivulta. Käytä leivinpaperia apuna rullaamisessa ja samalla irrota se taikinasta.
Laita jälleen taikina jääkaappiin (30 min).
Leikkaa sitten rullasta ohuita viipaleita ja asettele ne leivinpaperille.
Paista uunissa 13-15 min 180 asteessa.

Nämä minun hyrräni hieman sulivat raidoiltaan (koska en pitänyt taikinaa jääkaappissa kovinkaan kauvaa ja vaikka huomasin taikinan olevan liian pehmeää, en lisännyt jauhoja). Mutta onneksi se ei vaikuttanut makuun! Vein näitä myös töihin ja hyvin menivät kaupaksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti