tiistai 3. joulukuuta 2013

Luukku 3/Kinuski-banaanipalat


Minulla oli yhtenä päivänä pari banaania, jotka alkoivat olla kokonaan mustia,eikä kukaan niitä enään olisi halunnut syödä. Netistä sitten etsin sopivaa ohjetta ja tällaisen sitten löysin. Tämä on ehdoton suosikkini kaikista niistä leipomuksista mitä olen tehnyt :) Näitä tuli itsekkin syötyä. Yleensä en nimittäin itse halua leipomuksiani syödä. On kivempaa tehdä toisille kuin itselle. Nämä saivat myös töissä suuren suosion ja kuulemma pääsin näillä kahviherkkujen kärkeen :D


Ohjeen löysin siis täältä

Pohja:
2 kananmunaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
1½dl maitoa
2-3tl leivinjauhetta
150g voita sulatettuna
2tl vaniljasokeria
1rkl kaakaojauhetta
2 banaania soseutettuna

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne vaahtoon. Maito ja sulatettu voi lisätään seuraavaksi vuoretellen hämmäntäen munavaahtoon. Lisää lopuksi banaanisose sekä vaniljasokeri. Kaada taikina uunipellille, joka on suojattu leivinpaperilla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 15min. Hyvä tapa selvittää onko taikina kypsää, on se että yrittää irrottaa taikinan reunat vuuasta tai tässä tapauksessa leivinpaperista. Mikäli siis taikina irtoaa helposti leivinaperista, eikä se tartu siihen kiinni on taikina kypsää.

Kuorruta pohja hieman jäähtyneenä. Kinuski kuorrutteen voi tehdä oman ohjeen mukaan tai sitten 2dl fariinisokeria ja 2dl kermaa.  Kiehuta  10-15 min.Koristeeksi daim muruja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti