perjantai 28. maaliskuuta 2014

Pieni lakkaustauko

Täällä ilmoitautuu bloggaaja kohtalaisen suuren kynsimasiksen kanssa...
Viikolla maanantaina nimittäin kävi näin: Poistin lakat ja lähdimme miehen kanssa käymään kaupassa. Ajattelin, että olen varovainen kynsien kanssa ja voin jättää lakat kokonaan pois, että ehdin lakata kauppareissun jälkeenkin. Pääsimme kaupan pihalle ja miehen takissa oli takana jotain kuraa, jota yritin pyyhkiä. Siinä sitten mieskin kädellään takkiaan sohi ja tietenkin onnistui vasemman käteni nimettömän taittamaan...

Kynsi taittui puolesta välistä kynsipetiä ja repesi ihan siitä rajalta, missä kynsi irtoaa sormen ihosta. Kyllä muuten sattui!!! Edelleen kynnessä on valkea raja taittumiskohdassa ja kynnen alla on mustelman tapainen laikku. Päätin sitten lyhentää kaikki kynteni, mutta edelleen tuo nimetön on masentava, kun se piti lyhentää niin lyhyeksi kuin ikinä mahdollista. Muut sentään jätin järkevän näköisiksi, vaikka niitä reilusti lyhensinkin.

Tämä siis otettu joulu- ja tammikuun vaihteessa...ihanan talvista tuola kotipuolessa

Nyt olen ollut sitten viikon ilman lakkaa (en ole ollut ilman lakkaa varmaan vuoteen näin pitkää aikaa putkeen), enkä keksi mitään mieluista lakkausta tai lakkaa. Onneksi kuitenkin sain yhden ystäväni kanssa sovittua tapaamisen pitkästä aikaa <3 Tapaamisen suunnittelu piristää kovasti :)

En halua, että postaus jää ihan kokonaan ilman kuvia, niin laitan kuvia kotoani talvelta ja viime ja sitä edelliseltä keväältä. Keväällä tärkeä tapahtuma on jäiden lähtö! Tänä keväänä sitä en päässyt todistamaan(lähinnä siksi, että jäät lähtivät jo ennen joulua), mutta aiempina vuosina olen onnistunut sen jopa kuvaamaan (jäiden lähtö tapahtuu yleensä aika nopeasti ja on äkkiä ohi). 


Olen myös huomannut, että aika-ajoin joku eksyy tänne blogiin hakusanalla "perustelee valitsemiaan toimintatapoja ja ratkaisuja pedagogisesti". Valitettavasti täältä ei ole apua löytynyt, kun itsekkin ahdistuin silloin mitä tuo nyt sitten tarkoittaa. Ajattelin tänne nyt laittaa miten  itse tuon ratkaisin, jos vaikka se jotakuta auttaisi!

Minä oikeastaan tuon kohdalla hieman huijasin ja jätin siihen vastaamatta. Tällä tarkoitan, että en erikseen tähän kohtaan laittanut mitään, vaan laitoin sen parin muun kohdan kanssa samaan, joihin vastasin yhteisesti. Tuollahan nyt kuitenkin tarkoitetaan sitä, että miten perustelet toimintasi ns. kirjaoppien mukaisesti. Esim. En huuda töissä lapsille/nuorille koska huutaminen on todettu huonoksi tavaksi. Huutamalla lapsi/nuori ei opi oikeaa tapaa keskustella ja ratkaista ongelmatilanteita.  Itse laitoin eri tilanteita joita harjoittelussa oli tapahtunut ja kuinka olin niissä toiminut.


Vesi ei normaalisti ole noin korkealla, vaan paljon matalammalla. Tuossa kohdassa on kesäisin vettä alle polvien, ja tässä kuvassa ainakin 1.5 m. Olen huono arvioimaan pituuksia ja matkoja, joten arvio saattaa olla ihan väärä. Alemmasta kuvasta näkee veden pinnan korkeuden eron  hyvin.
Tässä kuva kesältä suurinpiirtein samasta kohdasta. Kuva on otettu saaresta, joka ylemmässä kuvassa on veden alla. Ylemmän kuvan kuusi olisi siis kuvaajan takana ja etualalla oleva koivu jää juuri kuvan ulkopuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti