maanantai 31. maaliskuuta 2014

Sushikarkkeja ja limepiiras

Joulun aikaan voitin Like it. Love it! -blogin arvonnassa japanilaisia karkkeja. Yksi karkkipakkaus oli viime kerralla testaamatta, eli karkkisushi setti. Testasimme miehen kanssa niitä jo jouluna, mutta en ole saanut postausta karkeista tekemään. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Näiden tekeminen oli kyllä hauskaa ja miehen perhe epäluuloisena oli yleisönä seuraamassa näiden tekemistä. Ohjeet etsimme netistä, koska pakkauksen ohjeet kun olivat japaniksi, niin halusimme olla varmoja mitä teemme. Youtube:sta löytyneen videon avulla tekeminen onnistui kuitenkin helposti. Kaikista hauskinta oli tehdä tuota oranssia mätiä :)


Kun saimme sushit kasattua, otimme kuvan ja aloitimme maistelun. Minusta nämä olivat liian makeita ja keinotekoisen makuisia ja osa nuista maistui ihan hubba bubba-purkalle. Niitä oli siis vähän epäilyttävää syödä, kun tuntui siltä, että purkkaa söisi :D

Vaikka maku ei ollut mikän mieleuisin, niin oli näitä kuitenkin kiva tehdä ja päästä kokeilemaan! :)


Viime lomalla tein porukoilla key lime -piiraan, jollaista olin jo pitkään halunnut kokeilla. Suomenkielistä ohjetta en sopivaa löytänyt, niin etsin ohjeen sitten netistä ja tällaisen löysin. Ohjeen suomentaminen oli hieman haastavaa, mutta miehen ja sanakirjan avulla sain kaikki sanat suomennettua. Ohje on itsessään helppo, että valmistus onnistui hyvin. Ainoa mitä olisin näin jälkeen tehnyt eri tavalla, niin olisin laittanut vähemmän lime/sitruuna-mehua, sillä täyte oli aika tujua! Mutta en sitten tiedä oliko sitä kuitenkaan liikaa, sillä pikkusiskon terapeutti tästä kovasti piti, eikä hänen mielestä täytteessä ollut liikaa limen makua. Että ihan makuasia, tykkääkö limen mausta mietona vai vahvana.2 kommenttia:

  1. Onpas hyvän näköstä. Millä sä ton marengin kypsensit? Menikö ihan uunissa vai onko sulla sellanen himokokkaajien erillinen polttolaite?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan uunissa kypsensin. Oishan semmonen puhalluslamppu(?) hieno, mutta turhaa hifistelyä kun uunillakin pärjää :D

      Poista