perjantai 23. toukokuuta 2014

Kääretorttu paahdetulla valkosuklaalla

Aiemmin puhuin tehneeni kääretortun porukoilla ja nyt olisi vuorossa sen ohje. Ohje löytyi kinuskikissa blogista, josta löytyy hienot kuvalliset ohjeet tämän tekemiseen.


Pohja:
3 munaa
1 1/2dl sokeria
1 1/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
185g valkosuklaata
3 1/2dl kuohukermaa

Kinuskikissan ohjeen mukaan aloitin tekemällä täytteen. Tein sen vuorokautta aiemmin, niin kuin vinkeissä ehdotettiin. Alkuun hieman pelotti paahtaa valkosuklaata, mutta helppoahan se oli!

Pilko suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi. Porukoiden uunilla meni reilu 10 min.
Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä lieden keskiteholla rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.
Kaada valkosuklaakerma kulhoon ja jäähdytä, nosta jääkaappiin. (anna olla siellä vuorokausi)

Seuraavana päivänä tein pohjan ja kääretortun valmiiksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos vaahtoon. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Pohja on valmis kun sen reunat irtoavat leivinpaperista.
Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi päältä. Anna jäähtyä liinalla peitettynä.

Vatkaa valkosuklaakerma vaahdoksi. Itse onnistuin vatkaamaan liikaa, kun jätin sen monitoimikoneeseen liian pitkäksi ajaksi, mutta onneksi se ei haitannut. Levitä pohjan päälle.
Kääri pohja leivinpaperilla auttaen rullaksi. Nosta varoen leikkuulaudan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Minusta tämä maistui jopa paremmalta, kun se oli ollut yön yli jääkaapissa. Kauaa tätä ei kuitenkaan kannata säilöä, sillä kerma ei kovin kauaa kestä.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tämä oli todella hyvää! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti