maanantai 4. elokuuta 2014

Jäätelökakku

Nyt kun näitä helteitä on vielä lisää luvassa, niin mikäs olisi parempaa herkkua, kuin jäätelökakku! Idean tähän sain, kun katsoin Jamie Oliverin jotain kokkausohjelmaa (en muista mikä, ja hänelläkin niitä eri ohjelmia on niin monta). Ohjettahan en jaksanut ruveta etsimään, vaan sovelsin ihan itse.


Ensiksi tein kääretorttupohjan. Pohjan reseptin löysin kinuskikissalta. Muunsin sitä hieman, jotta sain tehtyä marmorikuvion pohjaan.


Pohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ¼ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl kaakaojauhetta

Täyte:
mansikkahilloa
vaniljajäätelöä (jäätelön tulisi olla hieman sulaa, jotta sen voi levittää helposti)

Lisäksi tuoreita mansikoita ja vaniljakastiketta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos vaahtoon varoen pienissä erissä. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen seokseen kaakaojauhe.  Levitä taikinat kasoiksi leivinpaperoidulle pellille ja vetele lusikalla niin, että taikinaan tulee marmorikuvio. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Kun pohja oli valmis, annoin sen jäähtyä kahden leivinpaperin välissä. Pohjan jäähdyttyä tarpeeksi, levitin sen päälle mansikkahilloa. Sitten levitin koko vaniljajäätelöpaketin hillon päälle. Seuraavaksi rullasin kääretortun. Tämä vaihe oli ainakin minulla aika sottainen, sillä jäätelö valui ja levisi joka puolelle :D Ratkaisin ongelman käärimällä koko tortun leivinpaperiin myös sen molemmista päistä.

Laitoin koko komeuden pariksi tunniksi pakkaseen. Kun kakku oli jäätynyt tarpeeksi, leikkasin siitä siivuja, jotka tarjoiltiin tuoreiden mansikoiden ja vaniljakastikkeen kanssa.


Jamie oli laittanut kakkuunsa lisäksi keksinmuruja, mutta arvatkaapa muistinko niitä :D Seuraavalla kerralla täytyy muistaa! Oli tämä toki näinkin tosi hyvää, mutta keksinmuruset toisivat varmasti kivan lisän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti