sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Fimokoruja /Luukku14


Arvonnassa  (vielä ehtii osallistua!) palkintona on fimokoruja ja nyt olisi vuorossa esitellä loput tekemäni korut. 

Minulla on ehkä pieni pakkomielle donitsikoruihin. minulla on kaksi donitsikorua ja donitsipeili. Ja pakkohan niitä oli tehdä lisää! Ohjeen löysin pinterestistä. Se on todella helppo. Ensin pyöritetään pallo ruskeasta masasta. Sitten se painetaan hieman lyttyyn. Keskelle tehdään reikä, mehupilli oli tähän loistava (donitsin halkaisija 2 cm). Seuraavaksi pyöritetään kuorrutteeksi tulevasta massasta puolet pienempi pallo kuin ruskeasta. Sitten se painetaan lyttyyn ja hieman kaulimella tasoitetaan. Onnistuu myös kokonaan käsin. Painetaan kuorrutemassa donitsin päälle ja tehdään esim. hammastikulla reikä keskelle. Tasoitetaan keskelle tullut reikä ja tehdään mahdolliset koristeet.


Kakkupalat eivät onnistuneet ihan täydellisesti, mutta ovat silti suloisia :)


Aluksi yritin tehdä vesimelonin, mutta se ei onnistunut, joten tein sotkumassasta korvikset. Näistä tuli kivan jouluiset.Nämä seuraavat korvakorut ja kaulakoru eivät ole fimosta, vaan gernit-massasta, mutta onnistuu myös fimo-massalla, niin nämäkin tänne laitoin. Kaikki on tehty yksinkertaisesti laittamalla eri massoja kasoiksi/leikattu eri kokoisiksi paloiksi ja sitten pyörittelemällä ja painamalla tehty helmiä ja pötköjä, joista on sitten leikattu siivuja.


4 kommenttia:

 1. Oi noi kakunpalat..! <3 Mistä tollasta fimomassaa saa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ite tilasin ebaystä, mutta esim. sinellistä voi ostaa/tilata. Lisäksi vastaavissa askartelunettikaupoista voi löytää. Suomessa vain hinnat on aika suolasia :D ebaystä löytää ku hakee "fimo" tai "fimo polymer clay"

   Poista