maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukeksit /Luukku15


Joku saattaa muistaa, että tein viime vuonna lahjaksi keksejä. Niitä en kuitenkaan tänne ehtinyt laittamaan, joten nyt on korkea aika :D  Tässä siis ohjeet kekseihin, jotka olivat kuulemma oikein maittavia. (itse en kekseistä välitä)



 Lasitetut joulukeksit

250g suolatonta voita
1tl vaniljauutetta
150g tomusokeria
250gvehnäjauhoja
180g kovia hedelmäkarkkea (esim muumi tikkarit)
2 vaahdotettua kananmunan valkuaista
2rkl sokeria

Vatkaa voi ja vanilja vaahdoksi. Lisää tomusokeri. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita ainekset taikinaksi.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja alusta palloksi. Kääri tuorekelmuun ja anna sen jäähtyä jääkaapissa puoli tuntia.

Murskaa hedelmäkarkit pussissa kaulimella.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta haluamasi mallisia keksejä ja leikkaa niiden keskeltä pienempi kuvio.Nostele keksit pellille ja voitele ne kananmunavaahdolla ja ripottele sokeria päälle.

Paista uunissa 180 asteessa 5 min. Nosta pelti uunista ja ripottele keskellä olevaan reikään karkkimurua. Paista uunissa vielä 7-10 min, kunnes karkkimurska on sulanut ja keksit saaneet kullanruskean pinnan.

Mausteiset hujana pikkuleivät

125g vehnäjauhoja
1tl kanelia
1/4tl jauhettua inkivääriä
75g voita
4rkl hunajaa

Laita jauhot ja mausteet  kulhoon. Nypi voi joukkoon. Lisää hunaja ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja laita 30 min jääkaappiin. Kauli taikina ja tee haluamasi mallisia pikkuleipiä. Nosta pikkuleivät pellille ja paista 10 min 180 asteessa.. Anna jäähtyä ennen nostamista pelliltä.


Ohjeet ovat Keksit -kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti