tiistai 8. maaliskuuta 2016

Banaanilätyt

Olen nyt innostunut tekemään banaanilättyjä ja ajattelin pari ohjetta täällä teille jakaa :)

Ensimmäinen ohje on vähemmän terveellinen, enemmän tämä on sellainen jälkiruoka lätty.


Näihin tarvitsee:
(n. 15 lättyä)
2 banaania
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (minä käytin vaniljatahnaa, vanilla bean paste)
voita paistamiseen

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään esim. sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Paistetaan paistinpannulla n. ruokalusikallinen per lätty. Parhaiten nämä paistuvat keskilämmöllä. Liian kuumalla paistettaessa lätty palaa ja hajoaa, ennen kuin ehtii kypsyä kokonaan. Yhden lätyn paistamiseen menee n. 3-4 minuuttia, mutta onneksi pannulle mahtuu näitä 5-6 yhtä aikaa. Näissä kannattaa varoa, ettei lätty hajoa käännettäessä, sillä nämä ovat aika hentoisia.

Valmiit lätyt voi nauttia kermavaahdon ja siirapin kera :)


Tämä toinen ohje on terveellisempi, mutta lisukkeilla näistä sai hyvin epäterveellisiä :D


Näihin tarvitsee:
(n. 20 lättyä)
3 banaania
3 kananmunaa
2 dl kaurahiutaleita
rasvaa paistamiseen

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään esim. sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. (taikina on väriltään vähemmän kauniin harmaata, mutta siitä ei kuitenkaan kannata välittää, sillä kypsyessä väri muuttuu kauniin ruskeaksi) Paistetaan keskilämmöllä n. kaksi ruokalusikallista per lättty. Yhden lätyn paistamiseen menee n. 10 minuuttia. Näistä tulee aika paksuja, joten paistoajan pitää olla pidempi, jotta nämä kypsyvät myös keskeltä. Pannulle pahtuu 6 lättyä kerralla. Ennen kuin lätyn kääntää, kannattaa antaa taikinan hyytyä kunnolla myös päältä, jottei lätty hajoa.

Nautitaan kermavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa. Jos siis haluaa herkutella! Jos haluaa syödä näitä  terveellisemmin, voi lisukkeena olla esim. marjasosetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti