lauantai 27. elokuuta 2016

Hedelmäcocktail

Tämän kertaiset kynnet ovat vielä hyvin kesäteemaiset. Vaikka kovasti tuo syksy yrittääkin tulla ja täällä on jo kovasti ruskakin alkanut. 

Muotoilin kynnet uuteen muotoon. Ihan vain koska kaipasin vaihtelua. Tämä muoto on ehkä hieman haastava saada samanlaiseksi kaikissa kynsissä, koska minun kynnet kaartuvat ärsyttävästi kaikki eri tavalla -.- mutta tykkään silti! Tämä muoto ei vissiinkään ole stiletto, vaikka sitä minusta muistuttaakin. Oikea nimi on Mountain peak, josta en ollut kuullut aiemmin, ennen kuin instassa tuli vastaan kuva eri kynsimalleista. Minusta nämä olisivat käyneet stiletoista :D


Minusta tähän muotoon sopii erityisen hyvin ranskalainen manikyyri. En kuitenkaan halunnut perinteistä valkoista, vaan tein vaalean vihreän. Halusin juuri tietyn sävyn, mutta sellaista minulla ei ollut. Hoksasin kuitenkin, että hieman kikkailemalla saan haluamani sävyn! Alle lakkasin ensin ginan valkealla pohjan, jonka kuivuttua suojasin nestemäisellä lateksilla (jota muuten ostin ihan pilailuliikkeestä, toimii hyvin kun kaadoin sitä vanhaan puhdistettuun kynsilakkapulloon) lakkaamattoman osan kynnestä. Lateksin kuivuttua leimasin värin kynnelle. 

Tätä kohtaa pitää vähän ehkä avata. Monet lakathan eivät sovellu leimaamiseen, koska ne ovat niin vähäpigmenttisiä ja sen vuoksi kuviosta tulee liian hailakka. Huomasin, että tässä ominaisuudessa voi olla hyviäkin puolia leimatessa. Tiputin muutaman pisaran ginan Pistage dreamia messy mansionin maton päälle (1) ja levitin sen clear jelly stamperin mukana tulleella skrapalla matolle ohueksi kerrokseksi (2). Sitten poimin lakan löllöleimasimeeni (3) ja leimasin värin valkoisen lakan päälle kynsille. Yhdestä leimasimesta sai useampaan kynteen värin, kun katsoi mistä kohtaa leimasinta leimasi ensin. 
Ja koska kirjallinen tuotokseni on toisinaan hieman sekavaa :D Laitetaan mukaan vielä havainnollistavat kuvat. Minun mattoni on sitten aina ihan hirveän näköinen, joten pakoittelut siitä :P Alimpana kuvassa näkyy värisävyn ero yhdellä lakatulla ja leimatulla kerroksella. Vaaleampi nuoli osoittaa siis leimattua.Kerrostamalla useamman leimauksen, sain juuri haluamani sävyn. Kun olin leimaukseen tyytyväinen, poistin lateksin. Koska lakan raja jäi hieman suttuiseksi, tein vielä HM:n go greenillä reunan. Käytin tähän apuna cocktailtikkua. Koristelin kynnet söpöillä hedelmädecaleilla ja lopuksi mattasin kynnet flormarin mattapäällyslakalla. Tykkäsin kovasti! :)


8 kommenttia:

 1. Syksyhän on Suomessa parasta satokautta. Ihan siis vuodenaikaan sopivat kynnet, vaikka täällä ei eksoottisia hedelmiä kasvakaan. Tuo muoto on mun omia lemppareita. :) Rakennekynsimaailmassa noita sanottaisiin manteleiksi. Monet kutsuu manteleitakin stiletoiksi vaikka stiletto on nimenomaan se tosi pitkä piikkikynsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on kyllä totta :P Mantelista oon kuullut kans, ja mulla omasta mielestä ennen olikin manteli/ovaali (tai myös rounded muoto löytyy, mikä vois kans sopia), vähän riippien miten viilauksessa onnistuin :D mutta jos googlettaa nail shapes, niin manteli on vielä eri juttu ku mikä muoto mulla nyt on :D Mantelissa on selkeästi pyöreä kärki ja mountain peakissa terävä, vähän kolmiota muistuttava kärki. Stiletossa taas ovat juuri kuten sanoit, pitkiä ja teräväkärkisiä.

   Sinänsä ei varmaan ole väliä miten omaa kynnen muotoa kuvailee tai miten sen nimeää, mutta mielenkiintoista näitä on tutkia, että miten voikin olla niin monta eri muotoa. Osa vielä melkeimpä samanlaisia, vain esim. pituus on erona.

   Poista
 2. Mahtavan kaunis sävy tuossa vihreässä! Yleensä en oikein ole vihreän ystävä, mutta nämä kynnet ovat niin kivat että wau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää vihree on kyllä nätti. Luonnossa siinä on lisäksi hentoinen punertava shimmer :)

   Poista
 3. Oikein nätit on ja sulle soppii tuo malli :)

  VastaaPoista