tiistai 30. elokuuta 2016

Mihin muotoon viilata kynnet

Minulla heräsi ajatus erilaisista tavoista muotoilla kynsi edellisestä postauksesta. Aloin miettimään, mitä ns. virallisia muotoja on olemassa. Päätin siis tehdä pienen tutkimuksen ja esitellä täällä erilaisia tapoja muotoilla omat kynnet. Ehkä joku löytää itselleen uuden kivan muodon :) En ole kuitenkaan asiantuntija ja nämä ovat vain minun mielipiteitäni, saa korjata jos tietää paremmin! Laitoin myös tietoa siitä, voiko muotoa käyttää luonnon kynsissä, jotka siis itsellänikin on. Kynsi kestää eri tavalla jos siinä on geeli/akryyli vahvike.

(Käyttämäni kuvat eivät ole minun. Minulta ei löydy kaikkiin muotoihin kuvia omista kynsistä, enkä edes taida haluta kaikkia mitä tarjolla on :D)Käydään ensin läpi mielestäni yleisimmät muodot ja ne mitkä moni varmaan nimeltä tietää:

Square (neliö) 
Hyvin perinteinen muoto, kynsistudioissa tätä muotoa käytetään aika usein, sopii ranskalaiseen manikyyriin hyvin. Kynsi voi olla lyhyt tai pitkä. Tärkeää on se, että reuna on neliön mallinen. Luonnon kynnessä tätä muotoa voi olla vaikea pitää, koska ilman geeli/akryyli vahviketta kynnen kärjen reunat eivät tahdo kestää.


Oval 
Myös hyvin perinteinen muoto. Sopii ehkä hieman paremmin kuin neliö, mikäli kynsipeti on leveä (tai riippuu mistä tykkää). Pituus yleensä keskipitkä tai pitkä. Muodossa tärkeää pyöristetty kärki. Tämä muoto kestää minusta parhaiten pelkässä luonnon kynnessä.


Almond (manteli) 
Manteli on hieman ovaalia kapeampi muoto. Eli kynsi viilataa kapeammaksi kärjestä kuin mitä se on kynsipedissä. Tämä on hieman pidempi malli kuin ovaali.  lyhempääkin versiota voi tehdä, mutta kapeneva muoto on vaikeampi tehdä lyhyeen kynteen. Tarkoitus on, että kynsi olisi mantelin muotoinen. Tämäkin toimii hyvin luonnon kynsissä.  Minusta ainakin tuntuu, että ei ole selkeää rajaa milloin kynsi on ovaali ja milloin manteli.Stiletto 
Stiletot ovat näyttäviä ja pitkiä. Niissä on terävä kärki. Nämä ovat luonnon kynsissä melkeimpä mahdottomuus, sillä oma kynsi ei kestä, jos se viilataan kapeaksi ja kasvatetaan pitkäksi. Geeli/akryyli vahvistus tarvitaan.Sitten siirrytään muotoihin, joita monet varmasti käyttävät, mutta eivät tiedä niiden nimeä tai pitävät muotoa jonain yllä mainituista. Minusta näillä muodoilla ei ole niin suurta eroa, eikä oikeastaan ole väliä, vaikka kutsuisikin muotoa joksikin muuksi :P

squoval (pyöreä neliö) 
muistutta paljon squarea, mutta erona on, että kynnen reunat pyöristetään, jolloin muoto on neliön ja ovaalin väliltä. Pituus voi olla pitkä tai lyhyt. Tämä muoto on squarea helpompi pitää luonnon kynsissä, sillä reunojen pyöristys saa kynnen pitämään muotonsa paremmin. Yleensä juuri terävä reuna rikkoontuu squaressa.rounded (pyöreä) 
Hyvin lähellä ovaalia. Oikeastaan ainoa ero on pituudessa. Pyöreä muoto ei voi olla kovin pitkä. Liian pitkänä muoto muuttuu ovaaliksi. Sopii hyvin luonnon kynsille.


mountain peak
Tämä muoto on mantelin ja stileton välimuoto. Kärjen kuuluu olla terävä, kolmiota muistuttava, kuten stiletossa. Mutta kynsi ei saa olla liian pitkä, vaan samaa luokkaa kuin mantelissa.Ballerina / coffin
Muistuttaa hieman neliötä, mutta erona on se, että kärki selkeästi kapenee. Kärjen tulee kuitenkin olla tasainen. Kovin lyhyihin tätä muotoa ei voi tehdä, juurikin tuon kapenemisen takia. Hassut tulisi lyhyistä :P Ei kestä luonnon kynsillä hyvin, samasta syystä kuin square.


Arrowhead
Muistuttaa mountain peakkia. Erona se, että kynnen kärjen tulee olla täysin terävä. Luonnon kynnessä terävä kärki ei kestä hyvin.Lopuksi sitten muodot, jotka jakavat mielipiteitä, enkä itse esimerkiksi näitä kaikkia ihan täysin ymmärrä, mutta kukin tavallaan :D 


Edge
Tätä ei voi tehdä luonnon kynsille. Muotoa on hankala selittää, mutta ensin kynsi jatkuu kynnen levyisenä jonka jälkeen kärki kapenee kolmiomaisesti keskelle. Kynnelle tehdään tuollainen kulma, niin että se on korkeimmillaan keskellä ja reunat ovat alempana. Kuvista ymmärtää muodon paremmin.Lipstick
Tässä muodossa pointtina on se, että kynnen kärki ei ole tasainen. Sen tulee olla pidempi toiselta reunalta. Muoto matkii nimensä mukaisesti huulipunan muotoa. Ei sovi luonnon kynsille, koska kärki menee varmasti poikki, koska osuma tulee vain toiselle reunalle kynttä.Flare  (ankka) 
Tätä ei myöskään saa luonnon kynsille tehtyä. Tai itse en ainakaan tiedä ketään, kenen kynsi kasvaisi näin :D Tarkoitus on siis tehdä kärjestä leveämpi kuin mitä kynsi on. Tämä on vähän kuin venytetty square.
Tässäpä muutama tapa muotoilla tai tehdä kynnet. Itse olen käyttänyt (toisinaan hieman varioiden) ovaalia, mantelia, mountain peakkia, squarea ja squovalia. Eniten tulee varmaan viihdyttyä ovaalissa/mantelissa. Tuolta sivupalkin kynsi galleriasta pääsee kätevästi selailemaan mun kynsiä. Mikä on sun suosikki? :)

4 kommenttia:

 1. Ite tykkään squaresta eniten omissa kynsissä. Se vaa ei tosiaan pitemmän päälle kestä mulla. :D Squovalia pitäis kait koittaa, josko se kestäis. Mantelit ja ovaalit on kans nättejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itekki oon viilannu squaret, vaikka tietää ettei ne pysy kauaa :D

   Poista
 2. Mulla on vaihdelleet kynnen muodot aina mielentilan mukaan. Noin kerran vuodessa viilaan manteliksi, joka sitten muotoutuu arrowhead ja/tai mountain peak muotoon kun viilailen kärkeä terävemmäksi. Eniten tykkään neliöistä, mutta juurikin tuon reunojen heikkouden takia nyttenkin on jotakin squovalin ja ovaalin väliltä. Coffinia tekisi mieli kokeilla =)
  Parhaiten minulla pidemmillä kynsillä kyllä kesti terävempi malli, ikinä ei kärjestä murtunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mullaki tavallaan terävä muoto kestää paremmin. Pyöreissä muodoissa lähtee yleensä koko kynnen irrallinen osa kävelee, mutta jos on heikot kynnet, niin ku mulla :D niin terävässä mallissa hajoo kärki. Sitä ei ehkä ees huomaa, kun niin pieni pala lohkee. Mutta sitte ku lakkaa kynnet uuestaa, nii tajuaa, että on taas lähteny pala :D

   Poista