maanantai 13. elokuuta 2012

Suklaakeksejä ja ananasta

Tein eilen illalla tylsyyttäni suklaakeksejä. Ja oli muute yksinkertanen ja helppo ohje (jonka löysin yhdestä suklaa kirjoistani, joita on vissiiki neljä)

Elikkäs, vatkaa 100g huoneenlämpöistä voita, 1dl sokeria ja 2rkl vaaleaa siirappia kuohkeaksi massaksi.
Lisää joukkoon 2dl vehnäjauhoja, 2,5 rkl kaakaojauhetta, 1tl vaniljasokeria ja 1/2 rkl ruokasoodaa.
Sekoita sähkövatkaimella murumaiseksi seokseksi.
Pyöritä taikinasta kaksi tankoa (noin pellin mittaisia)
Litistä tankoja hieman.
Paista uunissa 175 asteessa n. 20 min.
 Anna tankojen hieman jäähtyä, paloittele ne vinoiksi paloiksi, anna jäähtyä kunnolla.

Reunat hiukan kärähtivät, kuten kuvista saattaa huomata, mutta oli ne kuitenkin hyviä :) Toivat mieleen toffeen ja karamellisoituneen sokerin. Keksien seurana oli ananasta ja kermavaahtoa (sopivat yllättävän hyvin yhteen)

Keksitarjotin :)


Ja tässä suklaakeksi kermavahdolla ja ananaspaloilla <3


Otin asunnosta äsken kuvia, pitää vielä tarkistaa millasia niistä tuli, että ehkä huomenna vois jopa saaja postauksen aikaseksi :P ois mulla uuet kynnetki kuvausta vaille valmiit...miksi ensi on viikko sellasta että ei joko ehi päivittää tai ei oo mitää järkevää päivitettävää ja sitte ois aikaa vaikka muille jakaa ja  kaikki maholliset aiheet tulee kerralla? :D


Loppuun vielä piirustus jonka suttasin kun mieheni ja pikkuveljeni pelasivat league of legends:iä ja keskutelivat ylitseni miten kannattaa milloinkin toimia :D Piirustus sai inspiraation pelihahmosta, jolla mieheni pelasi. Alkuperäinen hahmo on kylläki mies ja housut on ruudulliset, ei raidalliset, kengät on pitkät saappaat ja jokku aseetki sillä on, mutta sehän ei pääasia oo :D Sain kyllä selittää niille kahelle aika pitkää että en piirtäny hahmoa vaan sain siitä idean, kun molemmat kysy ekana ku tuon näkivät, että "miksi sillä on LETIT!???" :D Tuo on siis tehty jollaki huonolla kuulakärkikynällä. (Käet ei oikee onnistunu....)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti