keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Joulukalenteri, 12. luukku

Kahdennestatoista luukusta paljastuu luumuinen glögikakku!

Tein tämän miehen pikkujouluihin. Pohjan tein vuorokautta aikaisemmin ja kiilteen pikkujoulupäivänä. Ohjeen löysin selaillessani indiedaysin blogeja. Kyseessä on siis Köökistä kajahtaa -niminen blogi, jossa on erilaisia leivonta ja ruoka ohjeita. Linkki kyseiseen blogiin olisi TÄSSÄ, käykää ihmeessä katsomassa, ihana blogi :)



Pohja:
120g pipareita
75g voita

Täyte:
2dl vispikermaa
200g kermarahkaa
1dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
3rkl luumumarmeladia
3 liivatelehteä


Murenna piparit ja sekoia joukkoon sula voi. Tasoita seos vuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka, sokeri, marmeladi ja vaniljasokeri. Liota liivatelehtiä ensin kylmässä vedessä, puristele vedet lehdistä pois ja sulata kiehuvaan vesi tilkkaan. Lisää liivate hitaana vanana seokseen, koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä ainakin pari tuntia.

Kiehauta pari desiä gögiä ja liota joukkoon 3 liivatetta. Anna jäähtyä  ja kaada kakun päälle. Liian kuuma glögi voi sulattaa juustopohjan, joten kannattaa antaa glögin jäähtyä kunnolla. Anna kakun hyytyä vielä parisen tuntia.

Itsehän laiskana vain kaadoin glögiä kattilaan, sen kummemmin mittaamatta. Eipä siinä muuten ongelmaa ollut, mutta kiillettä on nyt yhtä paksusti kuin juustopohjaa.... :D En tietenkään osannut kiilteen paksuutta arvioida, kun sitä vuokaan kaadoin.....Mutta eiköhän glögihyytelö ole ihan hyvää :P Koristeena itsetehty pipari.




En ole itse tätä maistanut kuin ihan vähän niin, että tiedän pohjan syötävää olevan :P Saa nähdä mitä mieltä kakustani ollaan! Käyn laittamassa tänne mahdollisia syöjien kommentteja jahka niitä saan. (tämä postaus siis ajastettu ja kirjoitettu eilen)

*****
Ilmeisesti kakku oli ollut hyvää. Sain yöllä mielenkiintoisen kuvan, missä kakkulautanen oli tyhjillään, mutta en sitä tänne laita, kun kuvassa oli myös puolialastomia miehiä :D Kuulemma kakku oli ollut osan mielestä hyvää, mutta niin makeaa, ettei sitä paljoa voi syödä (tarvitseeko edes, eikö ole vain hyvä että ei voi syödä liikaa? :D) Osan mielestä taas aiemmin tekemäni limevalkosuklaatuorejuustokakku oli ollut parempaa, mutta tämäkin oli ollut herkullista,ei sillä, itekkin pidän enemmän limestä ja suklaasta :P

*****


2 kommenttia:

  1. Aww! Näyttää hyvältä :P

    Sulle on jouluinen haaste mun blogissa!
    http://kunsii.blogspot.fi/2012/12/jouluinen-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Huomasinkin tuon haasteen jo. Ja olenkin sitä jo hieman aloittanut, jos saisin sen parin päivän päästä julkaitua :)

      Poista