perjantai 2. elokuuta 2013

lohileivokset/syntymäpäiväleivonnaisia

20 kpl (alkuperäinen ohje täällä)

Taikina:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
125 g voita tai margariinia
¼ dl vettä
Täyte:
150 g ruohosipulituorejuustoa (maustamatonta tuorejuustoa)
175 g kylmäsavulohisiivuja
sitruunamehua
valkopippuria
tilliä
(ruohosipulia)

Yhdistä jauhot keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikinaa alumiinisten tai silikonisten leivosvuokien pohjalle ja noin 1 cm matkalta reunoille.
Levitä taikinan päälle reilu lusikallinen tuorejuustoa. Mikäli käytät maustamatonta tuorejuustoa, leikkaa juuston päälle ruohosipulia haluamasi määrä.
Leikkaa lohesta sopivan kokoisia paloja ja jaa palat vuokiin. Purista päälle hieman sitruunamehua ja rouhi mausteeksi valkopippuria. Viimeistele silputulla tillillä.
Paista lohileivoksia 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Minulla ruohosipulituorejuusto loppui kesken, jotenka jouduin laittamaan tilalle maustamatonta tuorejuustoa. Mutta en usko sen haitanneen, sillä lisäsin joukkoon ruohosipulia tuomaan makua. Nämä olivat ainakin minulla aika hajoavaa sorttia, niin suosittelen jättämään nämä vuokiin mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi nämä olivat aika suolaisia minun makuun, joten nämä ovat hyviä juuri osana isompaa tarjoilua, missä tulee syötyä muutakin :)

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä ja kuullostaapa hyvältä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla :) näitä on vielä helppo tehäkki!

      Poista