perjantai 30. elokuuta 2013

Täytekakku/syntymäpäiväleivonnaisia

Syntymäpäiväleivonnaiset jatkuu, vuorossa täytekakku. Halusin kokeilla uutta korkeaa vuokaa minkä äiti oli ostanut. Korkea kakku olisi ollut tylsä, ilman pientä erikoisuutta. Joten päätin tehdä kakuista ulkoa ihan perus kamaa ja sisältä hieman erikoisemman värisiä.

Tällaisia kakuista sitten tuli:

Ensimmäisssä kakusta tein mummu ystävällisemmän, eli kakun värit eivä ole kovin radikaaleja. Väreinä punainen ja ruskea. Punainen osa on kakkua ja ruskea osa on Dr. Oetkerin kakkumousse suklaata. Päällä koristeena kirsikoita.
Toisessa kakussa väreinä vihreä ja vaaleanpunainen. Vihreä kakkua ja vaalean punainen Dr. Oetkerin kakkumousse mansikkaa.
Molemmissa kakuissa päällä ihan perus kermavaahto.

Kakun ohje olisi tässä:

1 kuppi sokeria
1 kuppi kananmunia
1 kuppi vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Haluamasi määrä elintarvikeväriä
Voitele vuoka ja korppujauhota se.Vaahdota munat ja sokeri, sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää vaahtoon. Lisää haluamasi määrä elintarvikeväriä. Aloita hyvin pienestä määrässtä ja lisää väitellen lisää, jos on tarve. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 min. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Lopuksi leikkaa kakku 4 osaan. Valmista mousse pussin ohjeen mukaan (pussin sisällön lisäksi tarvitaan maitoa).

Kokoa kakku vuokaan. Minä lisäksi vuorasin vuoan kelmulla, jotta mousse ei tarttuisi vuokaan. Moussea kannattaa laittaa vähintään saman paksuisesti kuin kakkua, jotta raidoista tulisi näyttävämmät. Koska kakku kootaan samaan vuokaan, kuin missä kakku paistettiin, mousseineen kakku ei kokonaan mahdu vuokaan. Viimeinen kakkusiivu tulee vuoan yli, mutta  kun laittaa vielä kelmua kakun päälle (niin että koko kakusta tulee kiva paketti) ja painelee kakkua varovasti, jotta se olisi mahdollisimman tiiviisti, tulee kakusta hyvän mallinen ja se pysyy hyvin kasassa. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti. Toki kakku voi olla vuoassa vuorokaudenkin ja sen voi ottaa pois vasta kun kakku pitää koristella. Irtopohjavuoka on hyvä, koska silloin vuoan voi nätisti irrottaa kakun ympäriltä. Koristele kakku haluamalasi tavalla.


2 kommenttia:

  1. Oi nams :D toi punaruskea kakku on aika ihanan värinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) se on kyllä ehkä vähä enemmän syötävän värinen ku tuo toinen :D

      Poista