tiistai 13. marraskuuta 2012

Piimäkakku



Tänään vuorossa omasta mielestäni paras kuiva- ja maustekakku, eli piimäkakku. Nimi ei kuulosta kovin herkulliselta, mutta ei pidä ruman nimen antaa hämätä. Piimäkakku-ohjeita löytyy vaikka kuin montaa. Eniten ohjeissa varmaan vaihtelevat mausteet (neilikka, inkivääri jne.) Toinen mikä vaihtelee, on se, että onko ohjeessa siirappia vai ei. Tässä versiossa sitä on, ja mielestäni pitääkin olla, kakun koostumuksesta tulee parempi ja mausta samettisempi.

Alkuperäinen ohje on tälläinen:

9dl piimää                                             Sulata rasva. Sekoita piimä, sooda ja sokeri. Lisää siirappi. Sekoita
4 1/2dl sokeria                                      jauhot ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää sula voi (ja
4tl soodaa                                             rusinat) Kaikki sekoitetaan käsin, vaikkapa nuolimella (onhan tuo
3dl siirappia                                          oikia nimitys? :D) Kaada taikina voideltuun vuokaan. Ite voitelen
1tl neilikkaa                                           vuoan ja ripottelen sitten pinnalle korppujauhoja, jotta kakun
3tl kardemummaa                                 pinta olisi rapea. Paista kakkua uunissa 175 asteessa 50-60 min.
4tl kanelia                                             Oma kakku tais olla vieläki pitempään ku oli aika paksu.
n. 14dl vehnäjauhoja                             Jos kakun pinta tummuu liikaa uunissa, laitakakun päälle folio, se
3dl rusinoita                                         suojaa pintaa palamiselta.
300g voita/margariinia sulana

Itse en tehnyt noin suurta, vaan puolitin ohjeen. Mausteissa hieman sovelsin. Kanelin mausta en tykkää yhtään joten jätin sen pois, tilalle laitoin muskottipähkinää, ihan vain kokeeksi. Jokaista maustetta taisin laittaa sellaiset yksi tl. Myöskään rusinoista en välitä, joten jätin nekin pois. Oonko nirso tai jottai? :D
Tämä kakku on siitä hyvä, että jos sen ei anna kuivua, maku vain paranee kakun vanhetessa, viikon vanha kakku on ehkä parhaimmillaan :)

Olisin halunnut tehdä kakun reikävuokaan, mutta olin unohtanut moisen kotiin muuton yhteydessä. Mistä muistui mieleen että sielä se vielä on, vaikka piti viikonlopulla mukaan ottaa kun kotona kävin...muistuta äiti hyvä ens kerralla! (luet kuitenki tätä)


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku. Miten saat siitä noin kuohkean?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä :D siitä vaan tuli. Yritin kyllä vatkata taikinan mahollisimman tasaseksi, johtusko siitä.

      Poista