Alkuperäinen ohje on tälläinen:
9dl piimää Sulata rasva. Sekoita piimä, sooda ja sokeri. Lisää siirappi. Sekoita
4 1/2dl sokeria jauhot ja mausteet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää sula voi (ja
4tl soodaa rusinat) Kaikki sekoitetaan käsin, vaikkapa nuolimella (onhan tuo
3dl siirappia oikia nimitys? :D) Kaada taikina voideltuun vuokaan. Ite voitelen
1tl neilikkaa vuoan ja ripottelen sitten pinnalle korppujauhoja, jotta kakun
3tl kardemummaa pinta olisi rapea. Paista kakkua uunissa 175 asteessa 50-60 min.
4tl kanelia Oma kakku tais olla vieläki pitempään ku oli aika paksu.
n. 14dl vehnäjauhoja Jos kakun pinta tummuu liikaa uunissa, laitakakun päälle folio, se
3dl rusinoita suojaa pintaa palamiselta.
300g voita/margariinia sulana
Itse en tehnyt noin suurta, vaan puolitin ohjeen. Mausteissa hieman sovelsin. Kanelin mausta en tykkää yhtään joten jätin sen pois, tilalle laitoin muskottipähkinää, ihan vain kokeeksi. Jokaista maustetta taisin laittaa sellaiset yksi tl. Myöskään rusinoista en välitä, joten jätin nekin pois. Oonko nirso tai jottai? :D
Tämä kakku on siitä hyvä, että jos sen ei anna kuivua, maku vain paranee kakun vanhetessa, viikon vanha kakku on ehkä parhaimmillaan :)
Olisin halunnut tehdä kakun reikävuokaan, mutta olin unohtanut moisen kotiin muuton yhteydessä. Mistä muistui mieleen että sielä se vielä on, vaikka piti viikonlopulla mukaan ottaa kun kotona kävin...muistuta äiti hyvä ens kerralla! (luet kuitenki tätä)
Herkullisen näköinen kakku. Miten saat siitä noin kuohkean?
VastaaPoistaEn tiiä :D siitä vaan tuli. Yritin kyllä vatkata taikinan mahollisimman tasaseksi, johtusko siitä.
Poista