maanantai 12. lokakuuta 2015

Suklaakakku, joka maistuu snickersiltä

Ensinnäkin pahoitteluni viikon tauosta, joka täällä blogissa on ollut. Alkuviikolla oli pitkiä 9 tunnin työpäiviä ja loppuviikosta intouduin tekemään säärystimiä niin, etten ehtinyt/muistanut blogiin mitään kirjoittelemaan! Viikonloppuna oli myös jos jonkinlaista tapahtumaa, käytiin käsityömessuilla, elokuvissa ja kattoon stand uppia.

Nyt kuitenkin ajattelin jakaa herkullisen kakkuohjeen. Olen koonnut kakun eri resepteistä ja hieman osaa niistä muokannut, joten mitään virallista nimeä tälle ei ole.




Koristeeksi päälle tein marenkeja, joihin alkuperäisen ohjeen löysin suklaapossun sivuilta.

n. yksi pellillinen

2 valkuaista
1.5 dl tomusokeria
ripaus suolaa
2 dl suolapähkinöitä (+ lisää pähkinöitä marenkien päälle)

Pilko veitsellä suolapähkinät haluamasi kokoisiksi. Vatkaa valkuaisia niin, että ne vaahtoutuvat. Jatka vatkaamista ja lisää pienissä erissä tomusokeri. Vatkaa voimakkaasti, kunnes vaahto on kovaa ja nostaessasi vatkaimen ylös jää vaahto pystyyn. Lisää lopuksi suola. Sekoita pähkinärouhe lusikalla varoen vaahtoon. Pursota marenkinokareita leivinpaperin päälle pellille. Halutessasi voit vielä vielä ripotella pähkinärouhetta marenkien päälle.

Paista 100 asteessa 1-2 tuntia. Marengit ovat valmiita kun ne ovat kovia. Anna jäähtyä kunnolla ritilän päällä.



Pohjaan löysin ohjeen Kinuskikissan sivuilta. Jätin alkuperäisen ohjeen päällisen pois ja tein irtopohjan sijasta kakun vuokaan.

150 g tummaa suklaata
150 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
4 munaa
2 ½ dl sokeria

Sulata suklaa ja voi ja sekoita ne sulattamisen jälkeen yhteen. Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita sekaan vuorotellen suklaa/voi- ja jauhoseos. Voitele vuoka ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30. Koska kyseessä on mutakakku, saa kakku jäädä sisältä hieman raa'aksi.  Jotkin uunit voivat paistaa kakun nopeammin kypsäksi. Minun uunini on todella hidas, joten 20 minuuttiakin voi riittää paistoajaksi erilaisella uunilla, kakkua kannattaa siis tarkkailla milloin se olisi sopiva.

Anna kakun jäähtyä kunnolla.
Sulata suklaata n. 100 g ja valuta lusikan avulla sulanut suklaa kakun päälle. Tarkoitus ei ole kuorruttaa koko kakkua suklaalla. Asettele marengit kakun päälle, suklaan jähmettyessä marengit jäävät kiinni. Tämä helpottaa mm. kakun kuljettamista. Muuten marengit tahtovat lennellä ympäriinsä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti